Finally

0 dagar kvar

Ikväll kommer tjejsorna Jenny,Maria, Linnea,Elina, Johanna, Cia å Olivia å fikar födelsedagsfika hära :) Det blir mkt trevligt å jag å jenny (å lite maria) bakade igår en falsk toscakaka, så sjukt god, smaka om ni inte gjort det! å en typ kolakaka eller vad sjutton den heter! Den där med kondenseradmjölk som skulle koka i 3 timmar! alla tjejer här i byn tkr om den så det blir perrans! Sen blir det lite annat fika som mamma har bakat till jul ;)

Hur som helst har vi nött mario kart de senaste kvällarna/nätterna, det är så grymmt kul så det finns inte!
haha får se om det blir nåt att wii ikväll.. möjligtvis.. kanske (:

Fundar faktiskt på å gå se twilight på bio igen.. den är ju såå hiimla bra och när den inte kommer på dvd förän typ februari/mars så tar det ju så länge innan man får se den igen å desstom så slutar den väl gå på bio snart!? ;o å jag har rabatt så jag kan gå för 60 kr.. nån som är på? ;D


We rock!

Fredag 26/12 -08
Idag så har bollan tävlat i umeå. Klev upp 06.30 å resan till umeå började typ 9.00. Det gick inte så bra för bollan i loppet, hon ledde ett tag, men blev trött och tappade ;/ Kanske är det så att hon inte vill tävla nåmer? Vi tror inte det är så men man vet ju inte, hon har ju trots allt vunnit 18 ggr å sprungit in över en halvmiljon! Så om hon är lite less så är det helt ok för oss, då ska hon ju få föl :) Men vi kan inte tänka oss att det är så, hon är nog förmodligen bara inne i en svacka, men det visar sig nog snart hur hon känner! :) Jag å hon ska då aldrig skiljas från varandra, Nothing can break us apart! Never!

Det var iaf en rolig resa för jag fick ju med mig en viss Juuliaaa (http://julialundkvist.blogg.se, reklam ofc ;) till sällskap å hjälp! det var suuperkul å man ser att hon verkligen saknar travet alltså, men hon får följa med oss fler ggr :) Det var superlänge sen vi träffades så det var defenitivt på tiden! Så resan var nästan perfekt, bara att bollan skulle ha gått lite bättre men sånt är livet! På väg till umeå satt jag å julia å pratade mest, åsså sov vi också typ 45 min x) å påväg hem började vi kolla en film, Sisterhood of the traveling pants 2 (Systrar i jeans 2), men båda höll på å somna så vi såg itne så länge innan vi stängde av å sov! Jag vet inte hur vi bar oss åt, för vi låg ner på nå sätt med huvvet i mitten på en kudde, alltså låg vi med kroppen i en boll på varsitt säte, haha men vi vaknade inte förän vi var i skellefteå så jag antar att vi hade sovit ganska bra ;b

På kvällen när jag kom hem (typ 21.00) så var Jenny å Cia här å vi spelade lite Wii (Mario Kart, och sen även sing it) å de va heelskojj! sen började vi kolla camp rock, så jädra bra film alltså ;b haha jag har kollat den hur många gånger som helst! Eller inte jättemånga gånger, men den går ofta på Disney Channel å då brukar jag se! Tkr de är konstigt att den kom hit först typ.. nuu.. för jag laddade hem den å såg den redan i typ Juni .!?
Vi höll dock på å somna flera gånger men sen efter filmen så for Cia hem, Jenny var kvar ett tag å började kolla Dumbo, den där filmen när elefanten har stora öron! ) ;D sjukt söt film!

                 

Hold on

Nu är det ett år tills nästa julafton! ;s känns länge, men tiden går så himla fort så det kommer snart vara julafton igen! men snart fyller jag år ju, om 5 dagar, eller 4 om man inte räknar med sista timmen på den 24:de :)
Det vart en superlyckad julafton hemma å vi har redan spelat wii, både hsm sing it, mario kart, och sport (spelet som följde med när man köpte consollen). Allt var jättekul å min favorit just nu är nog ändå sing it grejen ;) älskar att sjunga, men synd att man låter som en höna när man sjunger ;s ett av sakerna jag önskar mest i hela världen är faktiskt att ha en bra sångröst.. good luck määndi!

Hela familjen blev supernöjda framförallt med Wii spelet å vi har suttit å spelat nån timme nu, men strax äre dags å kolla Mamma Mia filmen som mami fick :) den är ju superbraa så de blir kul å se den igen, har ju bara sett den en gång!
I julklapp fick jag bl.a. Coldplay ståbiljett till stockholm stadion 22 Augusti (fick den när biljetterna släpptes), underkläder, pyamas, bok, wii, nagellack å lite "nagelmanikyr" eller vad man ska kalla det öhmm.... "skal" till min iphone, hudkräm som luktar svinagott, pengar å... kommer inte på nå mer för tillfället ;b jag fyller ju år snart också såå, kanske får jag nåt mer då :) synd bara att just efter julen är ju alla som fattigast, å då har ingen råd å köpa nåt till mig så min födelsedag blir oftast typ att nån kmr å fikar, menmen.. jag får väl skylla mig själv på nå sätt ;s ;b haha alla är man nog spec på nå sätt!

Bollan ska tävla på fredag i umeå å ja hoppas hon har hittat tillbaka till formen å spöar skiten ur dom ;) haha
informerar hur det går

God Jul! :)

Nu är det julafton igen å det är alltid lika mysigt! På morronen så klev vi upp å öppnade paket i julstrumporna ;b sen åt vi lite choklad, eller samuel å alva, å efter det åt vi tomtegröt :) Supermys alltså!
For till pållarna å gav dom också en liten julklapp, havre med massvis av morötter å äpplen ;) haha dom vart typ psyk efteråt för att dom ville ha mer x)
(Fast innan vi klev upp åde så kom mamma å visade i tidningen där samme å alva var med, jag hade skickat in till tidningen till lucia men det kom först nu;o men det fulaste var ju att jag hade skrivit på mailet:
Detta ska stå under bilden:
Samuel och Alva lussar för släkt och vänner
Mvh Amanda
å de va de som stod i tidningen!! ;o hahaha de va ju meningen att det bara skulle stå "Samuel å Alva lussar för familj och vänner", men näädå, hela alltihopa va me så nu har jag gjort bort mig för hela norrbotten ;s hehe) men whatever? det är ju christmas för sjutton!

God Jul!


You are the music in me

  

         För de som inte vet nånting om mig:
  • Musik jag gillar: Blandat minst sagt! Jonas Brothers, Coldplay, Gavin DeGraw, Demi Lovato, Håkan Hellström, Markus Fagervall, Rihanna (i vissa fall), main streem låtar som går på radion (t.ex. apologize, I kissed a girl) ;)
  • Saker jag gillar: Vara i stallet, tävla med mina hästar, sitta hemma å kolla tv/film i våran sjukt underbara soffa! x), vara med mina friends, kolla på favorit-kändis-bilder på t.ex. Zac Efron, Chace Crawford, Robert Pattinson (eller Edward Cullen egentligen), Chad Michael Murray m.f.
  • Tv/Film: Jag följde The O.C, följer serierna One Tree Hill, Gossip Girl, 90210 (laddar hem den dag de kmr i USA) som jag älskar att se :) å sen kollar jag heroes, house när de går på tv :) Några filmer jag gillar är Taitanic, High School Musical 3, Twilight, Camp Rock, A cinderella story, Another Cinderella story, Pearl Harbor, Enough (med J.L), Mamma Mia m.f.
  • Övrigt: Jag har 3 travhästar varav 2 tävlar och en ska få ett föl i juli, 2 småsyskon, alva å samuel (5 å 7 år), fyller år 29 December ;s, är 175 cm lång, blont hår å blåa ögon (Vill ha mörkt hår å mörka ögon ;s) Älskar att läsa bra böcker (t.ex. Twilight) å kolla på film. Blir lätt besatt!

        

                                       

Eclipse


Åh, vilken kväll! Lilla julafton med Jenny å Maria, supermys!
Vi drack te, fikade lite, pratade osv..
Jenny fick ett linne från Gina som var typ leopardmönstrat, å Maria fick en blå rutig sjal från Åhlens å ett par röda örhängen från Fritz Olsson :) Själv fick jag det jag längtat efter de senaste veckorna;



kärlek på den alltså <3<3 sjukt efterlängtad!
ska läsa nu :)







Walk the Line

Somsagt så grät jag een heeel deel igår när jag kollade sista avsnittet av OC på säsong 3. Min tänkta filmkväll blev att sitta vid datan å gör om på bloggen å jag hoppas ni gillar det :)  Klockan 00.00 så frågade jag jenny om hon skulle komma å dricka te, å de ville hon ju såklart ;) haha vi satte oss å kollade Walk the Line, som jag/vi nu tänkt se superlänge, å den va faktiskt jättebra! De va inte tänkt för oss att kola hela men de är klart vi gjorde så Jenny gick hem kl 03.00 å då vare bara 4 timmar kvar innan mamma skulle komma hem från jobbet höhö, dags att gå å sova kanske? Gick å la mig typ 03.30 å sen va ja apatrött på morronen, men whatever!  that's life! Det blev ju trots allt en filmnatt för mig :)



Idag har jag ju såklart varit i stallet, å ikväll ska jag å mamma fara till stan å köpa sista julklapparna till samme å alva medans Jenny är barnis, vilken ängel hon är! Vad skulle vi göra utan henne?
När vi kommer hem från stan så ska jag, jenny å maria ha Lilla Julafton :) Ojjojj va kul alltså ;b

Speeding Cars

kall  dag! For till hästarna klockan 11 å fixade där, körde synna, bosse körde bollan, å jag for med jojje sen. Jojje körde jag ända till Måttsund via skäret å det är väl ca 2 mil typ, å kallt vare, -10 grader typ.. låter inte så kallt men när man är ute i 1,5 timme så äre lite kallt ;) haha men kul vare iaf, sötpållarna mina! <3

Igår vare en trevlig kväll med massa tjejer hära! Jenny, Linnea, Elina, Cia, Maria å jag! vi skulle kolla film, men jag fick inte igång dvd;n (haha så oteknisk som jag är) efter typ en halvtimme, å då hade alla hunnit ändra sig om vilken film vi skulle se, alla ville se olika ;s men det löste sig på de sättet att vi stoppade på coldplay på tv;n å lyssnade på de samtidigt som vi bara satt å pratade, drack te gjorde vi också :) Det var supertrevligt å pratade en del om sånna här "andar", som finns i hus å "spökar" eller lever om på nå sätt, å sånna läskiga saker, jag tror verkligen på de där alltså! det finns inget som gör så att jag inte kan tro på det mer än att det känns lite knasigt..

Jag längtar så himlahimla mkt tills jag får twilight bok 3, inte klokt vad jag längtar! vad ska jag nu hitta på när jag inte har den å bara vill lääsa uut den!? ;o visst, jag kan göra annat, men det har jag gjort i 2 veckor nu...
tro inte att jag är värsta bokmalen eller så nu för jag läser verkligen inte mkt, hahaha, jag läser bara fort om jag hittar nåt som är riktigt bra! annars är böcker bara jobbigt, typ.

              
~~~~~~~~~~~◊~~~~~~~~~~~~~~~~♦~~~~~~~~~~~~~~~~◊~~~~~~~~~~~~~~~~♦~~~~~~~~~~~~~~~~◊~~~~~~~~~~~

Hade heelt glömt bort att mamma skulle jobba natt inatt så nu är jag totally by myself, med barnen dock men dom ska ju soovaa! tog en power nap på typ 1 timme (höhö) för en stund sen så ja kmr nog inte somna i första taget ;o jag ringde jenny, men hon är i ersnäs, å klockan är ändå rätt mkt så det känns onödigt att ringa hit nån som bor långt härifrån.. ;/  Fick lust att kolla lite oth men nu är de på de viset att båda mina boxar är utlånade.. Jag får väl ta å roa mig med att kolla tv nu när vi har nästan alla kanaler, eller iofs kan ja ju kolla de två sista avsnitten av OC säsong 3 ;) haha smaaart! sen kanske jag kollar Narnia: Prins Caspian som jag tänkt se helt sjukt länge! ajja, filmkväll för min del!



Jag kan typ inte sluta gråta. Kollade just sista avsnittet ;'( Fy fan!

Remember when I moved in you
And the Holy dove was moving too
And every breath we drew was hallelujah

Hallelujah, hallelujah
Hallelujah, hallelujah


Bolt

Idag har de varit fullt upp alltså! eller, vi kan ju börja med igår för då var jag så himlarns trött för jag har lagt mig 02.00 heela veckan, så ja somnade nog innan 10 eller 11.. kom inte ihåg vilket, hade ingen riktig koll på klockan serru!
Iaf så sov jag till halv 9 å då hade ja ju sovit minst 10 timmar, inte dåligt å de va jättelänge sen ja sov så länge.
iaf, ja åt frulle å sen for jag, mami, samme å alva å hämtade indra å sen vidare mot bion! Pappas jobb bjöd oss på förhandsvisningen av Bolt, som inte ens har premiär förän i februari. Den va helt bra, bättre än jag trodde! ;) hehe
Sen var vi på stan ett tag å jag köpte en klänning från vila :) valde mellan 2 st, hade verkligen ångest, men nu önskar jag mig den andra till födelsedagspresent! Fyller ju år den 29:de ;) sent? I know! Köpte även ett par örhängen från Fritz Olsson. Nöjdtjej_92!
Gick på stan ett tag somsagt å sen vidare till storheden å Toys 'rus, där samuel köpte en julklapp åt alva, å tvärtom. Det blev en High school musical sackosäck till alva, å en helikoptergrej till samme.
Efter 7 timmar på stan så for vi hem å bytte om åsså till hästarna, å nu är vi hemma! skönt, är supertrött även fast jag har sovit så länge i natt. Så förhoppningsvis blire en tidig kväll igen.
Nu ska jag nog ta å dricka lite glögg med mamma och beställa Mario Cart till Wii från cdon, å sen bara ta det luuungt å kanske baka lite julbak! ;D


Juul & loov!

Äntligen, äntligen, äntligen! Nu är det lov å dagen har varit typ underbar hitills!
Först på morronen hade jag dock prov, men det tror ja gick ganska bra, kändes inte så jättesvårt. Efter det hade nåra bakat i klassen åsså fixade vi mysigt med ljus å allt i ett klassrum å satt å fika; chokladbollar, pepparkakor, glögg, julmust, saft, marsmallows, cookies, andra kakor med nå kolagrejs i! Sen efter vi hade ätit när vi va suupermätta, så slutade vi å då knallade jag med emma å sandra till stan för att byta min kofta jag köpte igår, den hade nämligen en knapp för lite ;b men jag fick en ny så det är löst de me!

Jag sitter på kultan å väntar på  bussen som går om 16 min, å när jag kmr hem ska jag nog fara till pållarna en sväng innan vi får främmande :)

10 dagar kvar! ;D

For sale

Säljer mina twilight böcker 1 & 2 (Om jag kunde drömma, När jag hör din röst). De är på svenska å de är pocket. Båda två för 130kr! Endast lästa 1 gång.
Ska sälja dom för att sedan köpa dom inbunden ist :) dom är dyrare men whatever!?
Intresserad? Hör av dig! :)

                               

Äntligen!

Vårat internet har inte funkat igår å inte idag heller hemma, så nu är jag på skolan å nöter lite på internet, det är som svårt att klara sig utan det! ;s
Sovmorron till 9.50 å på kemin gjorde vi tomtebloss :) Helroligt, men lite kladdigt. i morron får vi se om dom funkar!
Nu har vi spanska, vikarie, kollar dåålig film, så gör annat ist´. har kollat lite madagaskar med Sara ;)

Nu slutar lektionen så nu ska jag dra, till stan med gurra å jenny, å jaag ska göra hål i öronen idag! wohoow, äntligen, det är verkligen på tiden ;)

Jag är glader!


 Nu har jag varit på stan. Lååång dag minst sagt! men det blev lite smått å gott köpt :) Julklappar å även en tunika/tröja och stickad kofta till mig som jag har letat superlänge! Känns bra.
Dessutom gjorde jag ju hål i öronen idag å de gjorde inte ont alltså ;b  men minen jag gjorde till jenny å gurra innan hon "sköt" liksom, gjorde så jenny blev helt tårögd å höll på å gråta hahahhahaha :')
Tydligen skulle jag få det i julklapp men dom kunde typ inte hålla sig längre för att jag tjatade som ett aaas! haha anledningen (för dom som inte vet) att jag inte har fått göra har varit de första åren typ för att min moster har sån jävla nickelallergi (som hon fick när hon gjorde hål i öronen) så hon kunde ju då inte ha nå kläder med vanliga knappar (förutom plast då) å hon har så allvarligt så hon inte ens kan äta kyckling, för att tydligen matar man kyckligarna med nåt som har nickel i sig eller nå sånt skit ;s men de senare åren har jag inte fått göra de bara för att dom har retats med mig x) ajja, nu äre gjort å det känns bra! ;D

Nu ska jag äta nåt, åt 2 mackor för över 10 timmar sen, det enda jag ätit idag! ;s , sen julstäda, i morron får vi främmande av Familjen Larsson som har flyttat till karlskrona, längtar som tusiken!

tjiing,
Amanda

a start of something new

Första inlägget, å dehär fattar jag ingenting av just nu. Nån snäller får ta och hjälpa mig lite, eller rättare sagt, en hel del ;)
på den här bloggen kommer ni få veta lite om mitt väldigt intressanta (?) liv!

hur som helst så har jag varit arg på våran spanskalärare idag då hon inte hade sagt till våran klass att vi inte hade lektion utan bara till hennes mentorsklass (som vanligt) å de innebar att jag kom till skolan 1 timme å 40 min innan jag egentligen behövde.. suck..  hade alltså kunnat vara på stan till klockan 13.50 ist för 12.15 ;/ ajja... 
Nu längtar jag bara till loooveet!

Men innan jag gick till skolan var jag på stan å vi ska köpa Nintendo Wii, åsså ska alva min lillasyrra, som är 5 år, få typ High School Musical sing it, å samme, lillebror som är 7 år, få Mario Cart! Båda dom blir faktiskt helt kul tror jag :) Själv önskar jag mig Twilight boken 3, (åhh älska twilight <3), One Tree Hill box 4, å pengar. Jag ska ju till London till påsk troligen å då kan de behövas endel money!

sen när jag kom hem så tog jag det bara lungt ett tag, for till mina pållar en sväng å sen hem igen för att klä julgranen! De flesta tkr vi är helt tidiga med det, men det är pga samuel å alva . Sen äre ju suupermysigt med julgran, men de va ja som fick sätta upp den å de är hur jobbigt som helst, iaf ljusen ;o usch! men nu är det gjort å fin blev den :)

Jenny bjöd mig på nybakta kanelbullar med saffran i å dom var sviiinit gooda <3 Jag kom nyss hem från henne å vad tror ni mami gjorde då? hon bakade ju kolapraliner som såg också helt grymmt goda ut, å ja smakade från de som blev över liksom, å mumma säger jag bara, sjukt gott!
Så det gjorde jag ist för att plugga till historian i morron, nog för att jag läste igenom papprena en gång hos jenny men jag vet inte hur mycket det hjälpte. Fattar fortfarande ingenting om det 30 åriga kriget ;o det får gå som de går, håll tummarna everyone!



tjiing,
Amanda,


RSS 2.0